Talajfúrás

irányított fúrás (indító és fogadó gödör a terület adottságaitól függően )

csigás fúrás

bontás nélküli vízszintes földfúrás különböző átmerőjű csigákkal

országosan gyors, precíz, megfizethető áron.

Irányított Fúrás:

Az irányított fúrás egy speciális fúrástechnika, amelyet olyan helyeken használnak, ahol a fúrás irányának pontosan meg kell felelnie a tervezett célnak, például a talajszerkezetek, a közművek, vagy a föld alatti épületek elkerülése érdekében. Az irányított fúrás használható a talajfúrás, a geotermikus energia termelés, az olaj- és gázkutatás, valamint a telekommunikációs infrastruktúra építésének céljából is. Az irányított fúrás lényege, hogy a fúrófejet úgy irányítják, hogy az a tervezett célba érkezzen. Az irányított fúrás folyamatában használhatók különböző fúrófejek, mint például a hézagmentes fúrófej, a cövekkel ellátott fúrófej és a számítógéppel vezérelt fúrófej.

Az irányított fúrás a fúrás költségeit magasabbá teheti, mint a hagyományos fúrás, de a pontos irányú fúrás lehetővé teszi, hogy elkerüljük a károsodásokat és a költséges javításokat.


Csigás Fúrás:

A csigás fúrás egy fúrástechnika, amelyben a fúrófej egy csavar alakú eszközt használ, ami a talaj anyagát körkörös mozdulatokkal kiemeli és kiemelt anyagot egy csigatestbe juttatja. A csigás fúrás lehetővé teszi a talajminták vételét a talaj felszínétől néhány méter mélységig, és gyakran használják a talajmechanikai, geotechnikai, környezetvédelmi és építőipari célokra.

A csigás fúrás előnyei közé tartozik, hogy kis helyigényű, könnyen mozgatható és a talajminták vételét követően a fúrólyukat általában nem kell bezárni. A csigás fúrás hátránya, hogy a talajminták minősége általában alacsonyabb, mint a forgófejes fúrás esetén, és a csigás fúrás nem alkalmas a nagymélységű fúrásokra.

A csigás fúrás kétféle lehet: a manuális csigás fúrás, amelyet kézi erővel hajtunk, és a motoros csigás fúrás, amelyet motor hajt. A motoros csigás fúrás egy általánosabb és népszerűbb választás, mert növeli a fúrás hatékonyságát és sebességét.